L1NDA Helpcenter

De spelregels van L1NDA Connect

In dit artikel vind je een samenvatting van de belangrijkste gebruiksregels van Connect, lees deze voor gebruik goed door!

Zoals vermeld in de Gebruiksvoorwaarden moeten werkzoekenden en bedrijven zich aan de gebruiksregels houden tijdens het gebruik van Connect. Dit document legt uit om welke regels het gaat. Wees er bewust van dat de regels kunnen veranderen, maar in dat geval zullen wij onze gebruikers bijtijds informeren.

Minimale diensttijd

Binnen de Nederlandse NBBU-cao geldt een minimale diensttijd van drie uur exclusief pauzes.

Annuleringsbeleid

Werkzoekende

Als werkzoekende kun je een dienst annuleren tot 48 uur van dienstaanvang.

Mocht je een dienst willen annuleren binnen 48 uur van dienstaanvang, dien je telefonisch contact op te nemen met het bedrijf waarvoor je bent aangenomen. Je kunt het telefoonnummer vinden in de plaatsingsbevestiging. Wanneer je dit niet doet, zal de late annulering als een ‘no show’ genoteerd worden in jouw profiel.

Let op: Wanneer jij nog sollicitaties hebt openstaan voor diensten die binnen 48 uur aanvangen, kun je deze niet meer annuleren als je aangenomen bent. Hiervoor dien je dus telefonisch contact te hebben met het desbetreffende bedrijf. Je kunt je sollicitatie wel altijd terugtrekken zolang je nog niet aangenomen bent.

Bedrijf

Als bedrijf kan je een dienst annuleren tot 24 uur tot dienstaanvang. Mocht je de dienst toch willen annuleren binnen de 24 uur, dan dien je de werkzoekende zelf telefonisch te contacten. In dit geval moet je de werkzoekende 3 uur uitbetalen.

Ziekte

In geval van ziekte moet je, je voor 9:00 uur ‘s ochtends ziek melden. Als je dienst eerder dan 9:00 uur ‘s ochtends begint, moet je je voor de dienstaanvang ziek melden. Om je ziek te melden moet je het volgende doen:

 1. Bel het bedrijf of stuur bij geen gehoor een email (je vindt het telefoonnummer in de plaatsingsbevestiging)
 2. Vul dit in
 3. Arsenaal neemt telefonisch contact met je op om je ziekmelding te bevestigen
 4. Als je weer beter bent, willen we jou vragen jezelf hier weer beter te melden.

No shows

Wanneer je solliciteert op een dienst en aangenomen wordt, betekent dit dat je een afspraak hebt gemaakt met elkaar. Het bedrijf rekent op je en het niet op komen dagen bij een geplande dienst is dan eigenlijk ook not done. Wanneer dit wel gebeurd, wordt dit genoteerd. Bij tweemaal ‘no show’ word je van het platform verwijderd.

Check-out beleid

Je geplande dienst zit erop, wat nu?

 1. Registreer de uren direct samen aan het einde van jouw dienst d.m.v. de check-out optie in Connect. (Let op: tijdens de pilot is dit nog niet mogelijk, maar wordt je door ons opgebeld nadat je gewerkt hebt, zodat wij het voor jou in orde kunnen maken)
 2. Indien dit niet gebeurd is, moet de check-out binnen 24 uur na de geplande eindtijd van een dienst afgerond zijn
 3. Als een van de partijen de uren niet bevestigd heeft binnen deze 24 uur, worden de uren opgegeven door de andere partij gebruikt voor de betaling
 4. Wanneer geen van de partijen de gewerkte uren registreren, de geplande uren worden gebruikt voor de betaling.

Let op: Als er een geschil is over de uren, adviseren wij jou het volgende te doen;

 1. Neem contact op met de werkzoekende of bedrijf en probeer er samen uit te komen
 2. Indien dit lukt, kun je contact opnemen met L1NDA
 3. Wanneer de eerste oplossing gelukt, horen wij graag de uitkomst. Dat kan hier

Pauzes & eten

Elk bedrijf kan zelf bepalen wat ze wil doen met pauzes en eten. Als een bedrijf een werkzoekende wilt uitbetalen voor een pauze moeten de uren niet geregistreerd worden tijdens de check-out. Als de pauze onbetaald is, moeten de uren wel geregistreerd worden.

Bedrijven kunnen zelf kiezen of je eten krijgt, moet betalen voor eten of je eigen eten mee moet brengen. Houdt hier rekening mee!

Betaling

Werkzoekenden

Werkzoekenden worden de maandag na een werkweek (ma-zo) uitbetaald. Je wordt uitbetaald voor alle geaccordeerde uren binnen die week. Afhankelijk van je bank ontvang je jouw loon op dinsdag (dit kan verschillen in het geval van feestdagen). Als er een geschil is over de uren word je uitbetaald nadat het geschil is opgelost.

Bedrijven

Bedrijven krijgen een factuur op maandag na een werkweek (ma-zo). Op dit verzamelfactuur staan alle gewerkte uren van alle werkzoekenden die gewerkt hebben tijdens deze week en geaccordeerd zijn. Als er een geschil is over de uren ontvangen bedrijven later in de week nog een factuur nadat het geschil is opgelost. De factuur wordt automatisch geïncasseerd.

Een werkzoekende in dienst nemen

Het matchen van werkzoekenden en bedrijven is het doel van Connect. Daarom is het geweldig als bedrijven en werkzoekenden besluiten een langere arbeidsrelatie aan te gaan. Wij houden jullie niet tegen met enige regels, maar vragen jullie beide wel om ons hierover te informeren. Klik hier en laat ons weten waar je bent aangenomen of wie je hebt aangenomen binnen je team. Gefeliciteerd!